Az elmúlt időszak – finoman fogalmazva – nem kedvezett az amúgy is állandó munkaerőhiánnyal küszködő vendéglátóiparnak. És a benne dolgozóknak sem. Az egészre pedig csak rátett egy lapáttal az október 19-i kéthetes bezárás.

A partvonalra került vendéglátóiparnak kínálunk egy lehetőséget az október 26-án induló Vendéglátós Iskola című képzéssorozatunkkal. A képzés célja, hogy bővítsük az udvarhelyi vendéglátásban dolgozók (felszolgálók, pincérek, pultosok, étteremvezetők) tudásanyagát.

Elsősorban kommunikációra és idegen nyelvre gondoltunk.

Miért a kommunikáció? És miért az idegen nyelv?

Mert abban, hogy egy vendég milyen „szájízzel” távozik egy vendéglátótól, a minőségi ételek mellett legalább akkora szerepe van a vendégekkel való kommunikációnak is. Azért, hogy a vendég benyomása pozitív legyen, elengedhetetlen, hogy a nyelvezetünk udvarias, előzékeny legyen. És azt sugallja hogy ő fontos nekünk.

Tudjuk, hogy a vendégek nagyon különbözőek lehetnek. A barátságostól kezdve a határozotton, vagy a határozottan idegesítőn át a tartózkodóig mindenféle vendégtípussal lesz dolgod. Ilyenkor nagy odafigyelést igényel a kiszolgálás.

Mindezt románul vagy akár angolul is. A következő héten ebben segít majd Márton Mária. Aki terveink szerint hasznos és udvarias kifejezésekkel, struktúrákkal gazdagítja román és angol nyelvtudásodat. Amelyek megtérülnek majd vendégeid elégedettségében.

Te tudod, milyen vagy?

Ha vendéglátósként sok embererrel találkozol, akkor ismerned kell saját kapcsolattartó képességeidet. Te hogyan fejezed ki magad, milyen hatást keltesz másokban? Mennyire vagy tudatában szavaidnak, mozdulataidnak? Ebben segít majd Szabó Attila, aki a SZÉK (ex-MÜTF) kommunikációs osztályvezetője.

A Vendéglátós Iskola programja

Október 26-30.
9:00- 10:00 – Román szaknyelvi tanfolyam
10:10-11:00 – Angol szaknyelvi tanfolyam
11:30-12:30 – Belső kommunikáció
12:30-13:30 – Hatékony ügyfélkommunikáció

Október 31.
Egész napos barista képzés a Segafredo Romania baristáinak vezetésével.

Vendégünk vagy a képzésre

Amennyiben érdekel az ajánlatunk nincs más dolgod, mint jelentkezni az oldal alján található formban. Az egyhetes képzés teljesen ingyenes. Oktatóink 15 fővel dolgoznak majd, akiket a regisztráció után választunk ki. A szelekciónal csupán egy szempontot tartunk fontosnak: minden vedéglátó egység kapjon lehetőséget a részvételre!

A koronavírus-járványra való tekintettel a képzésen:

  • belépés előtt mindig lázat mérünk;
  • a védőmaszk viselete kötelező.

Velük dolgozunk

Márton Mária

17 éve tanít angol és német nyelvet Székelyudvarhelyen. Emellett román-német tolmácsként is dolgozik, tehát a román nyelvet is anyanyelvi szinten beszéli. Fontos számára, hogy megnyerje tanulói bizalmát, kötetlen hangulat közepette kommunikációra bírja őket, hogy merjenek megszólalni. És ezáltal fejlődni.

Szabó Attila

Kommunikációs tréner, tanár, a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ kommunikációs és felnőttképzési osztályvezetője. Attila szerint „a XXI. század a kommunikáció évszázada. Soha nem látott fontossága van annak, hogy mondanivalónkat hogyan, mikor és kinek, hányféleképpen fogalmazzuk meg.