+4-0366–567 941 ferencz.szilvia@hbcenter.ro
Love People Silhouettes Letters 13918

Vedd / védd a helyit – közösségi kampány az udvarhelyi vállalkozásokért

Miről szól a kezdeményezésünk?

A közösséget szeretnénk mozgósítani, hogy ebben a gazdaságilag is nehéz helyzetben támogassák azokat a helyi vállalkozásokat, ahol helyi emberek dolgoznak.

 

Hogyan képzeltük ezt el?

Készítettünk egy honlapot (http://hbcenter.ro/vedd-a-helyit), ahol összegyűjtöttük azokat a helyi vállalkozókat, munkaadókat, akiket érint a jelenlegi helyzet. Természetesen ez egy nyitott kezdeményezés, amihez bárki csatlakozhat, akt az intézkedések hátrányosan érintenek.

A honlap célja egyszerű: harmadik félként vásárlásra kínáljuk a helyi vállalkozók termékeit, illetve szolgáltatásait, hogy ily módon segítsünk átvészelni ezen a nehéz időszakon a munkaadókat, közvetetten a munkavállalókat.

Mert a koronavírus a fertőzések és a járvány mellett hamarosan magával hozza egy másik, áttételes társadalmi hatását: a gazdasági recessziót.

És nem szépítjük a helyzetet: a helyi gazdasági élet szereplőinek kisebb-nagyobb nehézséget, krízist vagy éppenséggel csődöt fog hozni ez a járvány. Különösen ha nincsenek tartalékok.

 

Nem támogatás, inkább befektetés!

Nem azt kérjük az emberektől, hogy adakozzanak és mentsék meg a vállalkozásokat. Szó sincs erről. Ez egy előleg, vagy ha pontosabbak szeretnénk lenni, akkor egy befektetés. 

A honlapon felsorolt termékeket ugyanis minimum 10%-os kedvezménnyel vásárolhatja meg az ember (van, aki 20%-al olcsóbban adja a szolgáltatását). Miért lehet ez befektetés? Mert míg egy éves banki lekötés 2%-ot hoz, akkor egy ilyen vásárlás fél év alatt akár 10+ százalékot is jelenthet.

Nem gondoljuk, hogy mindenki befektetésen gondolkodik, ezért szólni szeretnénk azokhoz az emberekhez is, akik amúgy eljárnak edzeni Sanyihoz a CEC mellé, vagy néhanapján elmennek múzeumba, színházba, kávézni, ebédelni egy helyi vállalkozáshoz. Azért buzdítjuk vásárlásra az embereket, mert ezzel a vásárlással megtarthatnak egy darabot abból a világból, amihez eddig hozzászoktak. 

Egyébként ezek a vállalkozások nem azért néznek hamarosan likviditási gondokkal szembe, mert felelőtlenül költekeztek, hanem mert azt a profitot, amit vállalkozásuk eddig termelt, azt fejlesztésekre fordították. Hogy te és én jobb szolgáltatáshoz jussunk. Hogy magánvállalkozóként elérjenek valami olyat, amiért még Csíkból is átjártak hozzánk. Ezek a vállalkozók 3-4 vagy akár 50 embernek adnak munkát és fizetést.

 

Hogyan vásárolhatsz? Mi történik a pénzeddel?

Azoknak a vállalkozásoknak a termékei közül lehet a honlapunkon választani, akik igent mondtak a csatlakozási felkérésünkre (terveink szerint ez a lista folyamatosan bővül). 

A vásárlásból származó összeget a vállalkozók kapják meg. Mi harmadik félként felügyelni és a vásárlások alapján szétosztani fogjuk a pénzt. Tehát semmilyen admin költséget nem számolunk fel! 

Vásárlás után érkezik a kifizetésről egy értesítés a EuPlatesc.ro rendszeréből, mi pedig rövid időn belül összekötjük a vásárlót a vállalkozóval.

Ha kíváncsi vagy, támogatnád őket, akkor kattints be IDE.

Copyright 2020 - CREATED BY
X