fbpx

HBC VÁLLALKOZÓI ISKOLA

Vállalkozókat nevelünk

Projektünkkel erősíteni és fejleszteni akarjuk a pályakezdő vállalkozókat. Hogy eredményesebben működjenek, illetve alkalmazkodni tudjanak a folyamatosan változó piaci körülményekhez. 

MIndent adunk, amit csak tudunk

Miről szól a képzésünk?

HBC Vállalkozói Iskola című készségfejlesztő workshopunk tulajdonképpen a preinkubációs programunk része. Éppen ezért az iskolát mindenkinek ki „kell járni”, aki be szeretne költözni a Harghita Business Centerbe. Azonban már az első kiadás után úgy döntöttünk, a képzési lehetőséget elérhetővé tesszük a tágabb közösség számára is, hogy felkért trénereink minden vállalkozókedvű fiatalban erősíteni tudják a vállalkozói kompetenciákat.  A közvélemény ugyan sokszor (tévesen) kizárólag a gazdasági tevékenységekhez és az üzleti vállalkozások elindításokhoz kapcsolják a vállalkozói készségeket, azonben ezek szerintünk mindenkiben megvannak. Ezzel akarunk foglalkozni.

Ki tehát a célközönségünk? Elsősorban olyan fiatalokkal akarunk dolgozni, akik egy ideje már játszanak a saját vállalkozás gondolatával, de nyilván azokkal is dolgunk van, akik mostanában jegyezték be saját cégüket. 

Hogyan dolgozunk együtt? Fokozottan az innovatív gondolkodók közösségében tartunk téged, és olyan emberekkel kötünk össze, akik saját területükön már eredményeket mutattak fel. És akik szakmai tudásuk, illetve tapasztalatuk által segíteni tudnak téged.

Segíteni akarunk mindazoknak, akik tudják már, hogy mit akarnak, illetve azt is, hogy hogyan!? De úgy érzik, eszközökben, információban még van amit pótolni.

HBC VÁLLALKOZÓI ISKOLA

Így épül fel a képzés

Legutóbb 2021 szeptemberében szerveztünk kéthétvégés workshopot olyan fiataloknak, akik saját vállalkozás alapításán gondolkodnak vagy már bejegyezték cégüket >> képzésünket szeptember 17-19. és szeptember 24-26. között szerveztük meg.

A képzéshétvégék költségeit egyébként mi álljuk, neked annyi a feladatod, hogy meggyőzz minket arról, megéri beléd időt és pénzt fektetni!

Olyan fiatalok jelentkezését várjuk erre a kéthétvégés vállalkozói kompetenciafejlesztő workshopra, akik szeretnék megismerni és megérteni a célpiacukat – szakértőink segítenek neked reálisan felmérni a terepet. Nem egy kész csomagot kapsz a végén, hanem inkább olyan készségeket, amelyekkel utólag is kézben tudod tartani a céged.

A két hétvégére tervezett workshoppal meg akarjuk adni azt a löketet, amivel hatékonyabban és eredményesebben tudod felépíteni majd vállalkozásodat. És azt is látod már, milyen további tudást és információt honnan tudsz beszerezni.

Mi történik veled a workshopon? Az első hétvégén egy vállalkozói személyiségfejlesztő hétvégét tervezünk. Ahol „szembesülsz” azokkal a kompetenciákkal és hiányosságokkal, amiket a jövőben fejleszteni, csiszolni kell.

A második hétvégén négy fő témakörben jutsz elméleti és gyakorlati ismeretekhez. Kommunikációval indul a hétvége, majd szombaton jogi- és gazdasági tanácsokkal folytatjuk. Utolsó napra maradnak a marketing alapismeretek, ahol szó lesz többek között az online hirdetéseszközökről (Google, Facebook, Instagram) is.

Tömény lesz. De a workshop végén képes leszel felismerni saját erősségeidet és fejlesztendő pontjaidat.

A HBC Vállalkozói Iskola című készségfejlesztő workshopunk tulajdonképpen a preinkubációs programunk része. Éppen ezért az iskolát mindenkinek ki „kell járni”, aki be szeretne költözni a Harghita Business Centerbe. Azonban már az első kiadás után úgy döntöttünk, a képzési lehetőséget elérhetővé tesszük a tágabb közösség számára is, hogy felkért trénereink minden vállalkozókedvű fiatalban erősíteni tudják a vállalkozói kompetenciákat.  A közvélemény ugyan sokszor (tévesen) kizárólag a gazdasági tevékenységekhez és az üzleti vállalkozások elindításokhoz kapcsolják a vállalkozói készségeket, azonben ezek szerintünk mindenkiben megvannak. Ezzel akarunk foglalkozni.

Ki tehát a célközönségünk? Elsősorban olyan fiatalokkal akarunk dolgozni, akik egy ideje már játszanak a saját vállalkozás gondolatával, de nyilván azokkal is dolgunk van, akik mostanában jegyezték be saját cégüket. 

Hogyan dolgozunk együtt? Fokozottan az innovatív gondolkodók közösségében tartunk téged, és olyan emberekkel kötünk össze, akik saját területükön már eredményeket mutattak fel. És akik szakmai tudásuk, illetve tapasztalatuk által segíteni tudnak téged.

Segíteni akarunk mindazoknak, akik tudják már, hogy mit akarnak, illetve azt is, hogy hogyan!? De úgy érzik, eszközökben, információban még van amit pótolni.

Trénereink

Velük dolgozunk

Minden képzésünkkel  igyekszünk minőséget, illetve olyan tudást és kapcsolatrendszert nyújtani, amely a résztvevők hasznára válik. Hisszük, hogy helyi szakembereink felkészültsége biztosítja az általunk elvárt színvonalat, de nem félünk kilépni a város határaiból sem. Ezen a képzésen velük dolgozunk: 

Barkász Gabriella
vezetési tanácsadó, szervezetfejlesztő

Közgazdasági végzettséggel és 16 év felsővezetői – for-profit és non-profit területen szerzett – tapasztalattal rendelkezik. KKV-kat és civil szervezeteket támogat üzletviteli tanácsadással. Továbbá fejlesztő programokkal, témamenedzsmenttel és programvezetéssel, valamint vezetőfejlesztéssel. Szakterületei közé tartozik a szervezeti rendszerek és folyamatok kialakítása és fejlesztése. Tulajdonosi és/vagy alapítói illetve vezetői kör számára operatív és stratégiai döntéstámogató tanácsadás (HR, pénzügy), változásmenedzsment, válságkezelés.

Vezetői munkámban ismertem fel azt, hogy életképes, ugyanakkor élhető szervezetek létrehozásában és fejlődésében döntő szerepe az Embernek van. Legyen az tulajdonos, vezető vagy szakember.

Fleisz Kinga
pszichológus, tréner, case manager

Alapvégzettsége pszichológus, azon belül fejlesztésekkel foglalkozik. Egyéni, páros, csoportos fejlesztői folyamatokat vezet, emberi és szervezeti önmegvalósítások érdekében. Training, workshop, előadás, tanácsadás, terápia, mentorálás és személyre szabott programok, képzések keretében. 

Ezen együttműködések során szeretem a pillanatot megragadni, sűrített élménymátrixként használni, rendszerszinten és folyamatorientáltan a meghatározott cél érdekében átalakítani.

Kállai Emánuel
marketingszakértő

8 éves szakmai tapasztalatával elsősorban az online performance hirdetések (megtérülés alapú marketing szemlélet) piacával foglalkozik. Amely olykor üzleti tanácsadást, kereskedéshez kapcsolódó folyamatoptimalizálást is jelent. 

Itthoni és külföldi piacon szezonban 100-150 ezer eurót költenek el havonta, nyereségesen Google és a Facebook felületén. Emánuel a Growww Digital által megjelent, Think with Google szakmai elismerésére a legbüszkébb.

Szabó Attila
kommunikációs szakértő, egyetemi oktató, a SZÉK kommunikációs osztályvezetője

Kommunikációs tréner, tanár, a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ kommunikációs és felnőttképzési osztályvezetője. Attila szerint „a XXI. század a kommunikáció évszázada. Soha nem látott fontossága van annak, hogy mondanivalónkat hogyan, mikor és kinek, hányféleképpen fogalmazzuk meg.

Lukácsi Katalin
ügyvéd

Az egyik fő szakterülete a kis-és középvállalkozások teljeskörű társasági jogi és polgári jogi támogatása. Amely a cégeljáráson túl kiterjed többek között az egyéb szerződések, általános szerződési feltételek, szabályzatok elkészítésére is. Illetve a további kiemelt jogterületeket érintő (ingatlanjog, követeléskezelés, munkajog és adatvédelem) kérdésekre.

Szilágyi István
közgazdász, egyetemi oktató, adótanácsadó

Itt tudsz jelentkezni ✍️

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hamarosan ismét jelentkezhetsz

A HBC Vállalkozói Iskolájába a jelentkezési határidő augusztus végén lejárt. Terveink szerint azonban fél éven belül ismét megszervezzük a képzést: kövesd be Facebook oldalunkat és/vagy iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy időben értesülj róla. Ha mégis korábban kérdésed lenne a képzéssel kapcsolatban, akkor írj bátran a zsolt@hbcenter.ro email címre.