fbpx

VÁLLALKOZÓI ISKOLA

Vállalkozókat nevelünk

A Vállalkozói Iskola elnevezésű projektünkkel erősíteni és fejleszteni akarjuk a pályakezdő vállalkozókat. Hogy sikeresebben, eredményesebben működjenek. Illetve alkalmazkodni tudjanak a folyamatosan változó piaci körülményekhez. Hogyan tudjuk ezt
megtenni?

Fejlesztjük a vállalkozói kompetenciáikat, valamint fokozottan a startupok és innovatív gondolkodók körében tartjuk őket. A Vállalkozói Iskola egyben hozzájárul egy erős, együttműködő udvarhelyszéki vállalkozói közösség fejlesztéséhez. 

Mire megy ki a játék?

Segíteni akarjuk azokat, akik egy ideje már játszanak a saját vállalkozás alapításának gondolatával.  Akik egyrészt tudják már, hogy mit akarnak, illetve azt is, hogyan érjék el!? De eszközökben, információban még hiányosságaik vannak.

Segítenénk őket helyi mentorhálózatunkkal is. Olyan emberekkel, akik saját területükön már mutattak fel eredményeket, és akik szakmai tudásuk, tapasztalatuk által segíteni szeretnék a fiatalokat.

Vállalkozó leszek

Hogyan épül fel
a Vállalkozói Iskola?

2020 novemberében két workshopot szervezünk olyan fiataloknak, akik saját vállalkozás alapításán gondolkodnak vagy már vagy már bejegyezték cégüket.  De látják már, hogy a segítség mindig jól jön. Olyan fiatalokat várunk, akik tudják már, hogy mit akarnak, illetve azt is, hogyan érjék el, de eszközökben, információban még hiányosságaik vannak.

A két workshop 3 hétvégét jelent: a Vállalkozó leszek képzésünket november 13-15. és november 27-30. között szervezzük meg. A kéthétvégés workshop saját vállalkozás gondolatát érlelő fiataloknak szól.

A Kezdő vállalkozók képzését november 6-8. között tartjuk az inkubátorházban.

Vállalkozó leszek

Olyan fiatalokat várunk erre a kéthétvégés vállalkozói kompetenciafejlesztő workshopra, akik szeretnék megismerni és megérteni a célpiacukat. De a lehetőségeikkel és korlátaikkal szeretnének tisztában lenni, mielőtt céget alapítanak.
Ha érdekel a dolog, akkor a kéthétvégés képzésen szakértőink segítenek neked reálisan felmérni a terepet. Nem egy kész csomagot kapsz a végén, hanem olyan készségeket, amikkel utólag is kézben tudod majd tartani a céged.

A két hétvégére tervezett workshoppal meg akarjuk adni azt a löketet, amivel hatékonyabban és eredményesebben tudod felépíteni majd vállalkozásodat. Hatékonyabban tervezel és azt is látod már, milyen további tudást és információt honnan tudsz beszerezni.

Mi történik veled a két hétvége alatt? Az első hétvégén (november 13-15. között) egy vállalkozói személyiségfejlesztő hétvégét tervezünk. Ahol „szembesülsz” azokkal a kompetenciákkal és hiányosságokkal, amiket a jövőben fejleszteni, csiszolni kell.

A második hétvégén (november 27-30. között) három fő témakörben jutsz elméleti és gyakorlati ismerethez. Vezetéselmélettel indul a hétvége, majd üzleti-, és pénzügyi tervezési, valamint marketing alapismeretek következnek.

Tömény lesz. De a workshop végén képes leszel felismerni saját erősségeidet és fejlesztendő pontjaidat.

A tábor pitchversennyel zárul, ahova elhívjuk mentorainkat is. Akikre később akár tanácsadóként és/vagy potenciális befektetőként is számíthatsz.
A verseny első három helyezettjének pedig vállaljuk a vállalkozás bejegyzését, annak minden költségével.

Kezdő vállalkozók képzése

Azt mondják, hogy az első lépést megtenni a legnehezebb. Aztán a másodikat. Majd a harmadikat  🙂  Ismerős, ugye?
 
Tematikájában formabontó képzésünkkel célunk elsősorban az, hogy a magukat épp próbálgató vállalkozók szakmai alapot kapjanak. Ami lehetővé teszi majd a további önfejlesztést, szakmai kibontakozást.
 
Szeretnénk, ha a képzés végén meg tudnád fogalmazni pontosan, hogy milyen termékkel / szolgáltatással vagy jelen a piacon. És be is tudod mutatni a terméked / szolgáltatásodat. De értékesíteni is tudod ezt a produktumot.
 
Ennek érdekében a képzést projektmenedzsment alapokkal kezdjük. Majd kommunikációs, tartalomgyártás és idea pitching fogalmakat mutatunk be a gyakorlatban. Sőt, a jó példák sem maradnak el. Mindezt egy (1!!!) hétvégében.
 
Kiket várunk? Olyan fiatal vállalkozókat, akik elindították már vállalkozásukat, de tudják, sosem szégyen kérdezni és tanulni.
 
Neked építettük ki mentorhálózatunkat, amelynek tagjai szakmai és emberi tapasztalatokkal segítenék a programban résztvevőket.
 
Kezdő vállalkozók képzését november 6-8. között tartjuk az inkubátorházban.
 
Felkeltettük az érdeklődésed? Töltsd ki az alábbi űrlapot, és mi jövőnk a részletekkel.
 

A workshopok Trénerei

Velük dolgozunk

Barkász Gabriella
vezetési tanácsadó, szervezetfejlesztő

Közgazdasági végzettséggel és 16 év felsővezetői – for-profit és non-profit területen szerzett – tapasztalattal rendelkezik. KKV-kat és civil szervezeteket támogat üzletviteli tanácsadással. Továbbá fejlesztő programokkal, témamenedzsmenttel és programvezetéssel, valamint vezetőfejlesztéssel.

Szakterületei közé tartozik a szervezeti rendszerek és folyamatok kialakítása és fejlesztése. Tulajdonosi és/vagy alapítói illetve vezetői kör számára operatív és stratégiai döntéstámogató tanácsadás (HR, pénzügy), változásmenedzsment, válságkezelés.

Vezetői munkámban ismertem fel azt, hogy életképes, ugyanakkor élhető szervezetek létrehozásában és fejlődésében döntő szerepe az Embernek van. Legyen az tulajdonos, vezető vagy szakember.

Fleisz Kinga
pszichológus, tréner, case manager

Alapvégzettsége pszichológus, azon belül fejlesztésekkel foglalkozik. Egyéni, páros, csoportos fejlesztői folyamatokat vezet, emberi és szervezeti önmegvalósítások érdekében. Training, workshop, előadás, tanácsadás, terápia, mentorálás és személyre szabott programok, képzések keretében. 

Ezen együttműködések során szeretem a pillanatot megragadni, sűrített élménymátrixként használni, rendszerszinten és folyamatorientáltan a meghatározott cél érdekében átalakítani.

dr. Geréb László
szervezetfejlesztő

Több vállalkozás és szakmai szervezet alapítója és működtetője jelenleg is. Vállalati tanácsadóként a stratégiai látásmód bevezetésén dolgozik több szervezetnél. Részt vesz a gazdasági folyamatok kidolgozásában, valamint a pénzügyi megoldások összeállításában.

A Székelyudvarhelyi Egyetemi Központban pénzügyi tárgyakat, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen Stratégia menedzsmentet oktat.

dr. Kádár Magor
marketing, PR és kommunikációs tanácsadó

Kommunikációtudományok doktora, Kádár Magor, a Babes-Bolyai Tudományegyetem Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézetének habilitált docense. Tevékenységi területe a kommunikációs stratégiák, első sorban a település- és szervezetmárkázás. Három kommunikációs kézikönyv szerzője, közreműködött több település, fesztivál és közéleti szereplő arculatépítésében. Akadémiai tevékenységét több díj jelzi. Az egyetemi tevékenységek mellett nemzetközi képzőként, valamint hazai gazdasági, civil és politikai szervezetek oktatójaként dolgozik.

Magor lesz a haladó képzés gazdája. Átfogó ismereteket fog átadni a háromnapos képzésen.

Kállai Emánuel
marketing szakértő

8 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik az online performance hirdetések (megtérülés alapú marketing szemlélet) piacán. Ami olykor üzleti tanácsadást, kereskedéshez kapcsolódó folyamatoptimalizálást is jelent. Kollégáival itthoni és külföldi piacon, szezonban 100-150 ezer eurót költenek a Google és a Facebook felületein. Havonta.

Legbüszkébb a Growww Digital által megjelent, Think with Google szakmai elismerésére vagyok. A cikkben szereplő mindkét projektet, amely az esettanulmány alapjaiként szolgált mi csináltuk két országban. Jelen pillanatban a csapat legjobban a Stabilo és a LeasPlan-el való közös munkától bizsereg.

Szabó Árpád
vállalkozásfejlesztő

Villamosmérnök és közgazdász, a management tudományok doktora, az MTA köztestületi tagja. Egyetemi oktató, vállalkozásfejlesztési tréner és tanácsadó. 

Tanulmányait a Kolozsvári Műszaki Egyetemen, a Budapesti Corvinus Egyetemen, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen, az Antwerpen-i UFSIA-n és a Barcelona-i IESE Business School-on végezte. 

Nemzetközi oktatói tapasztalatát Kenyában a Nairobi Strathmore Business School-on bővítette. Kihelyezett programjaikon együttműködik a tatabányai Edutus-al, a Budapesti Corvinus-sal, a Pannon Egyetemmel, a Budapesti Gazdasági Egyetemmel és a Debreceni Egyetemmel.