// FRISSÍTÉS – 2021. január 7. // A január 15-én induló képzésre minden hely betelt.

Január 15-én számítógépesgrafikus-képzést indítunk az inkubátorházban a csíkszeredai Kalot Egyesülettel partnerségben. A 10 hétvégés – szombaton és vasárnapokon – zajló kurzus célja, hogy elsajátítsd a grafikus szakma alapjait, megismerd a vonatkozó programokat és használni is tudd azokat (Photoshop, Illustrator, InDesign).

Nem mondjuk, hogy dizájnert faragunk belőled, mert ennyi idő alatt, ráadásul 13 fős csoportban – ahol mindenki más szintről indul – nem is tudnánk. De nem is akarunk. Inkább úgy mondanánk, hogy a részvevőket megtanítjuk lovagolni. Ettől ugyan senkiből nem lesz zsoké, de legalább megtanultok helyesen ülni 😀

Az oktatási minisztérium által akkreditált számítógépesgrafikus-képzés ideje alatt a hangsúly a gyakorlaton lesz, és oktatónak olyan embereket kértünk fel, akik a szakmában dolgoznak.

Mivel az egész szerintünk nem ér semmit művészeti alapok nélkül, ezért ezzel kezdünk. Később szó lesz az alkotások jogi vonatkozásáról is, de mivel egy kiadvány szerkesztésénél nagyon fontos a helyesírásra figyelni, ezért lesz Helyesírás tantárgy is.

Az Adobe-csomagban elsőként a Photoshopot mutatjuk be, ami a képek szerkesztésére szolgál. A másik program az Illustrator. A logókészítés eszköze, hisz a munkád pixelromlás nélkül nagyítható, és biztos, hogy tökéletesen élesek lesznek a betűk, alakzatok.
A harmadik program az InDesign, amit kiadványok szerkesztésére használhatsz. Miért jó? Sokkal több lehetőséget tartalmaz, mint egy Word, de kellő gyakorlat nélkül annyival nehezebb is boldogulni vele.

Lehet, hogy csak hobbiból foglalkoznál a grafikával, és csak szeretnél valami újat, érdekeset tanulni. Lehet, az a motivációd, hogy valami újat tanulj, de később rájössz, ez lesz az új melód. De lehetsz olyan kisvállalkozó vagy olyan cég munkatársa is, aki szeretné megoldani a webes megjelenéseit például a Facebookon.

Szóval ha nem is leszel feltétlenül dizájner, de a tanfolyam végére kicsit mindenképp érteni fogsz az arculattervezéshez, a logók tervezéséhez/készítéséhez, és a kiadványszerkesztés is. Erről pedig papírod is lesz.

Kik fognak tanítani?

Művészeti alapokImets László, a csíkszeredai Nagy István Művészeti Iskola oktatója;
Helyesírás – Benedek Enikő, a Hargita Népe szerkesztője;
Jog és etikaDr. Székely Kinga, PR-szakember, oktató – Sapientia (az órákat online tartja);
Adobe-csomag Györfi Sándor, UI/UX designer – Minic Studio, Berkeczi Zsolt, marketing – Harghita Business Center, Benedek Enikő.

Ezt adjuk.
A sikeresen vizsgázók az Oktatási és Munkaügyi Minisztérium által hitelesített oklevelet kapnak. A szakképesítés román megnevezése: „Grafician PC”, cod COR: 216612.

Mennyiért adjuk?
A tanfolyam ára 1850 lej (részletfizetési lehetőséggel). Az elsőt a szerződéskötés után, a másodikat megbeszéljük.

Hol és hogyan tudsz jelentkezni?
E-mailen, vagy telefonon Berkeczi Zsolt kollégánknál: zsolt@hbcenter.ro, vagy 0760–829 285.

A jelentkezéshez szükséges:
· szakmai önéletrajz;
· érettségi oklevél másolata;
· személyi igazolvány másolata;
· 50 lejes regisztrációs díj kifizetése.

Meddig?
A jelentkezési határidő: 2021. január 8.

Részletes infók

Szervező: KALOT Egyesület
Székelyudvarhelyi partner: Harghita Business Center, vállalkozói inkubátorház

A képzés helyszíne:
Harghita Business Center vállalkozói inkubátorház (Székelyudvarhely, II. Rákóczi Ferenc utca 84. szám – az EPAD sportterem mellett)

A képzés díja:
50 lej beiratkozási díj+1850 lej (részletfizetési lehetőséggel)

A kifizetés módja:
A beiratkozási díjat jelentkezéskor kell kifizetni, a tanfolyam díját lehetséges két részletben is fizetni (az első részletet a szerződés megkötése után kell fizetni). A képzés díja tartalmazza a vizsgadíjat is.

A bejelentkezés az 50 lejes regisztrációs díj befizetése után válik véglegessé.

A regisztrációs díjat kérjük a következő bankszámlaszámra utalni:
Asociaţia KALOT
Cod fiscal: 16081567
Cont IBAN: RO49RNCB0152042358280001, Banca Comercială Română

(Szükség esetén a regisztrációs díjat személyesen is be lehet fizetni a Csíkszereda, Szék útja 147. szám alatti KALOT-irodában. Kérjük, ez esetben egyeztessen előzetesen munkatársainkkal a 0758–840 279-es telefonszámon.)

A képzés időtartama:
150 óra, azaz 10 hétvége (szombat–vasárnap) keretében tartjuk meg. A képzési hétvégéket Székelyudvarhelyen 2021. január 15. és május 15. közötti időtartamra tervezzük.

A képzés tantárgyai:
Művészeti alapok, Helyesírás, Jog és etika, Adobe-csomag (Photoshop, Illustrator, InDesign).

Az oktatás nyelve:
Magyar.

A képzéshez saját laptop szükséges.
A számítógép minimális követelményei: Windows7 32 vagy 64 bit-es; legalább a SP1 javítócsomag telepítve; processzor: Intel® Core2Duo; memória (RAM): 2GB DDR2; 2.5 GB szabad hely a merevlemezen; a képernyő felbontása 1024 × 768 pixel.