Május 1-től elindítottuk Startolj velünk Udvarhelyen! – című támogatási programunkat. A projekt keretében a fiatal, első vállalkozást alapítani szándékozó – nem csak udvarhelyi – vállalkozókat akarjuk támogatni.

A jelentkezők az egyedülálló támogatási program keretében 10 pontos csomagot kapnak, ami valójában 21 pontos. A 10 elemes alapcsomag keretében többek között átvállaljuk a cégbejegyzés minden költségét, segítünk a márkaépítésben és arculattervezésben. Továbbá biztosítunk egy felhasználóbarát céges honlapot és email címet, termékfotózást, jogi és gazdasági szaktanácsadást. De adunk továbbá konferencia- és tárgyalóterem-használatot, a helyi önkormányzat által támogatott rendezvényeken való részvételi lehetőséget.

Mindezeken túl a sikeresen pályázó vállalkozók további 11 „nyereményt” kapnak, amelyeket udvarhelyszéki cégek ajánlanak fel számukra.

A STARTolj velünk Udvarhelyen! elnevezésű, de minimis támogatást olyan pályakezdő vállalkozók igényelhetik, akik még nem töltötték be a 36. életévüket, és nem többségi tulajdonosok egy már működő vállalkozásban.

A programra az egész országból várjuk a jelentkezőket, akik számára további feltétel, hogy cégüket Székelyudvarhelyen kell bejegyezniük. Ezenkívül vállalniuk kell, hogy tevékenységüket legalább egy évig fenntartják.

A program májustól decemberig tart: a pályázati űrlap minden hónap első 10 napján lesz nyitva, ezalatt küldhetik el a kezdő vállalkozók jelentkezésüket, a pályázatok elbírálása pedig a következő 5 napban zajlik. A jelentkezőknek egy motivációs levelet, egy egyoldalas üzleti tervet és egy nyilatkozatot kell benyújtaniuk. Minden hónapban az első 10 jelentkező nyeri el a támogatást, viszont aki az egyik hónapban nem kerül be a programba, a következő fordulóban ismét próbálkozhat.

A pályázatra ezen az oldalon lehet jelentkezni: https://hbc.ro/start