Még kérdés, hogy június 15-től kinyitnak-e a plázák, vagy mi lesz a nagyobb rendezvényekkel, viszont az ország fokozatosan újraindul, a dolgok meg visszaállnak a normális kerékvágásba. Hogy az eredeti kerékvágásgba vagy éppen már egy újba álltunk bele? Ezt még mi sem tudjuk megmondani.

Úgy, ahogy március elején sem tudtuk, mire számítsunk, amikor két letolt konferencia után (és sok egyéb eseményünk előtt) betiltották a 100 fősnél nagyobb rendezvényeket: elkezdtük a márciusi rendezvényeink elnapolásán gondolkodni, de rendesen benne volt a levegőben, hogy hamarosan teljes leállás következik. Néhány nap múlva pedig már rengeteg vállalkozóval és munkavállalóval együtt a saját bőrünkön éreztük, amikor beigazolódott a feltételezés.
Akkor gondoltuk újra a helyzetet, és igyekeztünk alkalmazkodni a körülményekhez. Így született meg a Vedd/védd a helyit kezdeményezésünk, amit később átvett a Magtár és a Háromszéki Közösségi Alapítvány, Covasna Community Foundation is. Igyekeztünk megtenni a saját eszközeinkkel a tőlünk telhetőt.

Az online átállás nem csak az értékesítési platformra vonatkozott, továbbra is megszerveztük a Bizniszvitaminokat, és workshopokat is tartottunk. Ezeken pedig továbbra is igyekeztünk adni a HBC-s élményt úgy, hogy ezzel a ugyancsak a helyi vállalkozásokat támogassuk: a bizniszvitaminos jeggyel kávé, a workshopokkal pedig kávé és ebéd is járt.

Vedd/védd a helyit platformunkat június 1-el zártuk, mert úgy gondoltuk, a célját elérte. Köszönjük az együttműködést a WebGurusnak, és köszönjük a vásárlást és támogatást a közösségnek.