Szeretnél egy telefonos alkalmazást, amellyel nyomon követhetőek a sportegyesületed rendezvényei?
Olyan applikcióra lenne szükséged, amellyel egyszerűen szervezhetsz a városodban környezetvédelmi akciók
Esetleg a városi közlekedést vagy a délutáni parkolást megkönnyítő appra fáj a fogad?

Épp erre találtuk ki a Digitális Kalákát, amelynek keretében olyan ötleteket várunk, amelyek a közösség számára hasznosak, valamilyen problémára kínálnak digitális megoldást. Oszd meg velünk az ötletedet, amiért az egész város hálás lesz.

Kik és hol jelentkezhetnek?
Jelentkezz, ha civil szervezetet, kezdeményezési csoportot vagy intézményt képviselsz, de magánszemélyként is benyújthatod az ötleted a https://u-hub.ro/digitalis-kalaka-2019/ weboldalon. Az elképzelésekből IT csapatok fognak prototípusokat gyártani október 25-27. között egy 48 órás hackathonon, azaz számítástechnikai vetélkedőn, és innen már csak pár lépés kell, hogy az alkalmazás élesben működjön.

A szoftverfejlesztés meglehetősen költséges szolgáltatás, így jelentős támogatást jelent egy fejlesztőcsapat 48 órás önkéntes munkája. Természetesen ennyi idő alatt nem készülhet el egy kész termék, de működőképes prototípus igen, ezzel pedig könnyebb továbblépni: támogatást lehet keresni a kivitelezéshez, kiindulópontként lehet használni egy nagyobb fejlesztéshez. Ugyanakkor a rendezvényen kiépített kapcsolatok az IT-szakemberekkel szintén hasznosak lehetnek a továbbiakban is.

HATÁRIDŐ: AUGUSZTUS 16.

A U-Hub IT&C Közösség, a Harghita Business Center inkubátorház és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának közös projektjére augusztus 16-án éjfélig várjuk az ötleteket.
A www.u-hub.ro oldalon további részleteket találsz a Digitális Kalákáról, egyúttal szét is nézhetsz a tavaly beküldött ötletek között, amikor egyébként első alkalommal szerveztük meg a rendezvényt.

A tavalyi eseményről ITT találsz képeket.