+4-0366–567 941 ferencz.szilvia@hbcenter.ro
Seap Fb

Közbeszerzés érthetően – regisztrálunk téged a SEAP-ra

Sok vállalkozó azt gondolja, hogy állami szervekkel üzletelni egyet jelent a mutyival. Hogy ott minden előre le van zsírozva, lehetetlen korrekt munkát találni ezeknél a szereplőknél. Mások szerint az állami szervekkel nem éri meg együtt dolgozni. Alulfizetnek, kötekedőek, rengeteg papírmunkával és bürokráciával jár a folyamat. Ráadásul a fizetési hajlandóság sem a legjobb, gyakran 60-90 napokra fizetnek a becsületesen elvégzett munkáért.

Éppen ezért a legtöbben nem is regisztráltak még a közbeszerzési platformra (SEAP/SICAP). A rendszer biztonsági előírásai miatt pedig ez nem is megy egyik percről a másikra, így legtöbbször, ha fel is merül, hogy közbeszerzésen visz el egy megrendelést, erről lecsúszik a vállalkozó.

Két alkalmas, mindössze 3 órás workshopon szeretnénk megmutatni neked, hogy nem olyan nehéz regisztrálni és átlátni ezt a közbeszerzéski platformot.

Miről lesz szó?

Rövid, 10 perces elméleti oktatás során szakértőink elmagyarázzák, mikor kötelező egyes szerveknek a közbeszerzési oldalon megvásárolni a terméket, vagy a szolgáltatást. Ezt követően a Zoom platformon keresztül online regisztrálunk egy vállalkozást a rendszerbe: a résztvevők követik a lépéseket és ha valaki elakadt, akkor azonnal segítenek szakértőink.

Az első alkalmat követően egy héttel folytatódik az online workshop, miután megérkezett a digitális tanúsítvány. Befejezzük a regisztrációt, belépünk a  platformra, előkészítjük az első megrendeléshez szükséges dokumentációt és illetékes intézmények vezetői mutatják be, hogy éppen milyen szolgáltatásokra várnak árajánlatot és keresnek megrendelést a SICAP-on.

A részvétel ingyenes, a helyek száma viszont korlátozott, ezért arra kérünk: csak akkor regisztrálj, ha biztosan részt veszel a workshopon.

Tervezett program:
Június 5., péntek
9.00–9.10: Közbeszerzési szabályok és kötelességek:
– Mikor köteles az állami szerv a SICAP platformon keresztül üzletet kötni?
– Mi az a CPV kód? 
– Milyen kiegészítő dokumentációkra van szükségem, ha üzletelni akarok egy állami szervezettel?

9.10–9.40: Regisztráció az elektronikus közbeszerzési rendszerben (SEAP / SICAP).
A Zoom platformon keresztül élőben regisztrálunk be egy vállalkozást a közbeszerzési rendszerbe. Minden regisztrált követi a lépéseket, ahol elakad ott azonnal segítünk.

09.40–10.00: SEAP tanúsítvány regisztrációs szolgáltatások: dokumentáció előkészítése, dokumentum benyújtása online, vagy futárszolgálattal.

Június 12., péntek
9.00–9.20: A regisztráció befejezése, a digitális tanúsítvány letöltése, installálása és belépés a közbeszerzési platformra.

9.20-10.00: SEAP menedzsment, fizetési űrlap kitöltése, dokumentum benyújtása, igazolás telepítése, dokumentáció előkészítése az előre fizetett katalógus / részvételi pozíciók megvásárlásához. Dokumentumok elkészítése a közvetlen vásárlásokhoz

10.00–10.30: Bíró Barna Botond (Hargita Megye Tanácsa), Jakab Attila (Székelyudvarhely Önkormányzata) bemutatja, hogy a megyei tanács, illetve a helyi önkormányzat milyen aktuális kiírásokra vár ajánlatokat.

Copyright 2020 - CREATED BY
X