Nem verjük át a nőket

A nők annyi fronton „harcolnak” a mindennapjaikban. Szerepeik kibontakozása (nő-partner-anya-munkatárs-vezető-barátnő-ésmégkitudjamennyi), ezek egymásra csúszása óriási terhet ró rájuk. És az elvárások. A 100%-os teljesítés igénye, a megrajzolt életutak, amiket a társadalom akarva akaratlanul beléjük sulykol: elmondják hogyan nézzenek ki, hogyan öltözzenek és viselkedjenek, arról nem is beszélve, hogy kinézetben milyen szépségi indexet kell „megütniük” a sikerek eléréséért. Magánéletben és üzleti életben egyaránt. Ezt a fajta nyomást szeretnénk levenni a nőkről, a női vezetőkről, mert az, hogy mindenhol egyszerre tökéletesen teljesítsen valaki: egy fals kép. És mégis, hogy lehet ezt téves képzetet lerombolni? Hogy teremtenek egyensúlyt az olyan nők, mint Jakupcsek Gabriella, Kósa Erika, Falusi Mariann vagy éppen Kovács Orsolya? Március 7-én elmondják majd ők Székelyudvarhelyen.


Bár szeretnénk azt hinni, hogy kifejezetten női fórumokra már nincs szükség ahhoz, hogy erősítse magát a „gyengébbik nem”, mégis így nőnap előtt úgy gondoljuk, érdemes a nőkre egy kicsit több figyelmet fordítani. Így gondolta ezt Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala is, akivel partnerségben megszerveztük az Inspiráló nők! című esemény-sorozatot.

Tévesnek tartjuk azt az alapfeltevést, ha egy nő motivált és törekvő, akkor karrierista, ez meg azt jelenti, hogy önző és lemond a családjáról. Mielőtt a világot akarnánk megváltani, kezdjük el saját szemléletünket megváltoztatni. Hogyan? Meghallgatva azokat a nőket, akik ügyesen teremtenek egyensúlyt. Őket hívtuk meg a konferenciánkra.

Miért foglalkozunk a nőkkel?


A rövid válasz: mert megérdemlik. A hosszú: mert a férfiakkal ellentétben, nekik nincs olyan társas viselkedést és helytállást igazoló múltjuk, amihez visszanyúlhatnak. Nagymamáink nem üzletet vezettek, nem a megjelenésükön gondolkodtak, hanem egyen-gondolkodásban, egyen-munkában voltak kénytelenek megtalálni önmagukat. Az elegancia, pénzügyi tudatosság és gazdálkodás legfeljebb a templomba járással és a konyhapénz beosztásával kimerült. Nem kellett családról gondoskodniuk és közben a munkahelyi problémákkal foglalkozniuk.


A nők megérdemlik. Szerintünk a legtöbb nő gondolatolvasó :) rád néz, érez és intuíciója mondja, mire van szükséged. Meg is adja azt. Átadhatod magad neki, hisz a nő felemel és egy őszinte öleléssel visszarepít a munka harcmezejére jól végezni dolgunkat. A nő nem adja fel. Nem kispályás. Tudja, hogy emelkedni közösen lehet csak. Eszünkbe juttatja, hogy vigyázzunk magunkra (amikor nem tesszük, megteszi ő észrevétlenül), hogy vegyünk levegőt-és hogy teljes odaadással létezzünk.


Ilyen nők beszélnek majd vállalkozásokról, buktatókról, női szerepekről és lehetőségekről, megváltozott modellekről, de művészi téren befutott pályákról is.


Mit adnak meghívottaink?

Március 7-én a a székelyudvarhelyi városháza Szent István termében konferenciát szervezünk, ahol a meghívott nők inspirációs történetekkel, gyakorlatias tanácsokkal, tippekkel, életvezetési mintákkal és javaslatokkal, érzelmi intelligencia fejlesztéssel. Ergó példájukkal, tudásukkal, tapasztalatukkal, de elsősorban együttérzésükkel mutatnak irányt a női (vállalkozói) lét kanyargós útján.


Előadások

Workshopok


2020. március 7., szombat

Érzelmi intelligencia workshop // BETELTEK A HELYEK

Kósa Erika, a Kósa Erika Akadémia alapítója
Helyszín: Konferenciaterem

Mitől jó egy női vállalkozás - world café workshop // BETELTEK A HELYEK

Bedő Beatrix, az Impact Hub alapítója, mentor
Helyszín: I. emeleti tárgyaló

Viselkedéskultúra, avagy protokoll a munkahelyen - workshop

Hossó Nikoletta, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetének alapítója
Helyszín: II. emeleti tárgyaló

Jegy

15 RON

Falusi Mariann koncert

Falusi Mariann - ének

Révész Richárd - zongora

Frey György - basszusgitár

Schneider Zoltán - gitár

Berdisz Tamás - dob


A koncert helyszíne: Mokka kávéház

Megjegyzés:

* Fizetni bankkártyával tudsz a EuPlătesc.ro rendszerén, mi pedig küldjük a számlát a megadott e-mail címedre.

Copyright 2020 - CREATED BY
X