fbpx

Te fent vagy a neten?

Honlapom a holnapom

Harghita Buisness Center

A vállalkozásodat miért hagynád ki?

Biztos voltál már abban a helyzetben, hogy hiába kutakodtál egy szolgáltatás vagy termék iránt az interneten?! Nem találtál érdemi információt sem a termékről, sem a vállalkozásról, amelytől vásárolni szerettél volna. Lehet, hogy éppen ez az információ hiányzott, hogy vásárolj tőle?

Akkor most nézd meg a helyzetet a másik oldalról. Elképzelhető, hogy a te vállalkozásod a közeljövőben éppen azért tud nyélbe ütni egy üzletet, mert egy ügyfél hasznos és releváns infókat talál rólad az interneten. Rólad, a cégedről és a termékeidről, a szolgáltatásaidról.

Ehhez pedig első körben csupán egy felhasználóbarát, és tartalmas honlapra van szükséged.

És ha ezt ingyen kapnád? Ha érdekel a téma, akkor jó helyen jársz, mert a Harghita Business Center, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége és Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett Honlapom a holnapom pályázat pont erről szól. 200 Hargita megyei vállalkozásnak készítünk honlapot

Vízió és cél

A Honlapom a holnapom projekt célja a Hargita megyei mikro-, kis- és középvállalkozások interneten történő megjelenésének segítése. A pályázat keretében lehetőséget adunk a saját, működő honlappal még nem rendelkező cégek számára, hogy jelen legyenek az interneten. A lehetőséget kihasználva növeljék ismertségüket, ezáltal forgalomnövekedést érhessenek el. Vagy akár költséghatékony hirdetési eszközökkel növeljék profitjukat.

A jelentkezés minden Hargita megyei vállalkozás számára nyitott. A 200 nyertes pályázó ingyenesen hozzájut egy 2500 lej értékű fejlesztési csomaghoz, amely egyfajta „digitális névjegykártyaként” segítheti online megjelenésüket.

Mit tartalmaz a fejlesztési csomag?

Érdekel

Motiváció és megvalósítás

Helyi felmérések igazolják, hogy sajnos sok helyi vállalkozás esetében jelentős lemaradás figyelhető meg a digitalizáció szempontjából. Ami versenyképességükre is negatív hatással van.

A 2020-as járványügyi helyzet még inkább felszínre hozta ezeket a hiányosságokat. A felmérések szerint a vállalkozások közül sokak esetében egyáltalán nem beszélhetünk semmilyen online jelenlétről. Sokan nem rendelkeznek honlappal, céges email címmel, nem használnak online hirdetési és értékesítési felületeket.

Ezen szeretnénk változtatni a Honlapom a holnapom című projektünkkel. Ugyanis ingyenes „digitális kezdőcsomagot” kínál a Harghita Business Center, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége és Hargita Megye Tanácsa, azoknak a vállalkozásoknak, akik ezt igénylik. És megfelelnek a kiírás feltételeinek.

Jól hangzik?

Ha felhívásunk felkeltette az érdeklődésed, akkor nincs más dolgod, mint kattintani a Jelentkezem gombra és kitölteni a formot. Néhány egyszerű válasz, a vállalkozásod részletes leírása és pár jó minőségű fotó választ el attól, hogy saját honlapja legyen a cégednek. Vágj bele!

Jelentkezem

Már elkészült munkák

A projektet Udvarhelyszéken egyébként 2020 nyarán már „kipróbáltuk”: 51 olyan vállalkozásnak készült modern, letisztult honlapja, amelynek korábban nem volt semmilyen online jelenléte. Bemutató oldal készült több helyi kézművesnek, utazási irodának, mesterembernek, de fuvarozó vállalkozás is van a „nyertesek” között. Kíváncsi vagy, hogy milyen honlapot készítünk neked? Nézd meg azokat, amik már készen vannak.

Kíváncsi vagyok rájuk

A csomag tartalma

 • Tartománynév (domain) regisztráció és 1 éves ingyenes bérlés: a cím, amelyen a honlap elérhető – www.*.ro * a pályázó vállalkozás által kiválasztott megnevezés (a domain név tulajdonosa a vállalkozás lesz);
 • 1 céges email cím (office@*.ro);
 • Logó – amennyiben a vállalkozás nem rendelkezik saját logóval, a csomag részeként rendelkezésére bocsátunk egy automatizált módon generált egyszerű logót. Ami jellemzően a vállalkozás nevéből fog állni, stilizált formában;
 • Képzés / minikonferencia a résztvevőknek: tartalommenedzsment, social media kommunikáció, marketing, szövegírás témában;
 • Google My Business oldal, hogy a Google Maps adatbázisában is láthatóak és kereshetőek legyenek a céginformációk;
 • 1 évig ingyenes tárhely;
 • Reszponzív honlap-design, mobiltelefonokra és táblagépekre is optimalizált felület;
 • Honlap és tartalomkezelő felület (Rólunk, Elérhetőség, Tevékenység/Szolgáltatások/Termékek, Referenciák, Galéria, Rólunk mondták menüpontokkal). A modern tartalommenedzsment rendszerre (CMS) épülő weboldal a későbbiekben könnyen kiegészíthető, testreszabható, továbbfejleszthető. A kezelőfelület látogatottsági statisztikákat szolgáltató felületet is tartalmaz.

Hogyan tudok pályázni?

A pályázatnak tartalmaznia kell egy részletes cégbemutatást. Olyan kérdésekre várunk választ, hogy mikor alakult, mivel foglalkozik a vállalkozás? De kíváncsiak vagyunk a cég életének mérföldköveire, és arra is, hogy mi a célja, milyen eszközöket használ forgalmának növelése érdekében? Az adatokat a jelentkezési űrlapon keresztül kell feltölteni. Odafigyelve a minőségi szövegezésre.

Pályázati feltételek

A fejlesztési csomagra olyan cégek pályázhatnak, amelyek székhelye vagy legalább egy munkapontja Hargita megyében található. A másik feltétel, hogy a cég NE rendelkezzen saját honlappal.

A pályázatokat november 30-án 23:59-ig lehet feltölteni!

Fontos megjegyzések

 • A domain név és tárhely bérlését egy évre biztosítjuk ingyenesen a projekt keretében. Ezt követően ezek fenntartási költségei a cégre hárulnak. Ez a jelenlegi árakat figyelembe véve kb. 200-400 lej közötti kiadást jelent egy évre.
 • A kezdőcsomag részét képező honlap egyszerű, de a későbbiekben könnyen kiegészíthető, továbbfejleszthető, testreszabható. Például beépíthetőek online értékesítési felületek vagy egyéb modulok. Ezeknek a továbbfejlesztéseknek a költségét viszont már nem fedezi a pályázat. A kivitelező partnercégek azt vállalják, hogy az ilyen jellegű kérések esetében nyitottak az együttműködésre. Kedvezményes fejlesztési árakkal is segítve a helyi vállalkozásokat.
 • Terveink szerint jövőben folytatódik a projekt, amikor online értékesítésben és hatékonyabb online marketingben is segítséget kaphatnak a cégek. A pályázatban való részvételnek feltétele lesz, hogy a jelentkezőnek már van honlapja (például a jelen pályázat eredményeként).

Kezdeményezők

A 2017-ben megnyílt Harghita Business Center inkubátorház (HBC) célja, hogy segítse a helyi, pályakezdő vállalkozókat, vállalkozásokat abban, hogy minél sikeresebben működjenek, és alkalmazkodni tudjanak a folyamatosan változó piaci körülményekhez. Tagjaink számára igyekszünk értékes, vállalkozásukat és a tágabb közösséget is építő, fejlesztő programokat nyújtani. Szakmai konferenciák, pályázati tevékenységek és különböző közös aktivitások szervezésével egy erős, együttműködő udvarhelyszéki vállalkozói réteg összetartói vagyunk.

Hargita Megye Tanácsának alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége a programjaival igyekszik hozzájárulni egy vállalkozóbarát Hargita megye létrehozásához, ösztönzőleg hatni a külső források léhívására és támogatni a régióban megvalósuló fejlesztéseket, befektetéseket, felkarolni az új, innovatív ötleteket, ösztönözni a munkahelyteremtést, a vállalkozói kedvet és a régió egészére kiterjedő elképzelések megvalósítását, valamint hasznos információkkal szolgálni a megye gazdasági fejlesztése terén.