Frissítés – 2022.02.25: erre az eseményre minden hely betelt.

Sem a nők, sem a férfiak vezetői jellemzői (készségei?) nem jobbak vagy rosszabbak, erősebbek, avagy gyengébbek egymáséinál – leginkább csak mások. Ezekről a különbségekről beszél március 7-i Bizniszvitaminunkon Barkász Gabriella közgazdász és Fleisz Kinga pszichológus.

Témánknak ugyan az adja az apropót, hogy nőnaphoz közeledünk, de azt mi is látjuk, hogy egyre több nő indít saját vállalkozást, illetve kerül vezető pozícióba. Ennek pedig az az oka, hogy a női erények, tulajdonságok is előtérbe kerülnek, már nem csak a férfi vezetői stílus van jelen.

Az üzleti élet fontos része a problémamegoldás, a kapcsolatkialakítás és a kommunikáció. Mindhárom területen tetten érhető a különbség a nők és férfiak közt. Hogy mik ezek? Ezekről beszélnek majd előadóink a negyed 9-től kezdődő Bizniszvitaminon.

A BV után workshopot szervezünk. Hogy tudsz ezen részt venni?

A hétfő reggeli előadás után, 10 órától workshopot szervezünk. A foglalkozás terveink szerint délután 3 óráig tart majd, amely létszámkorlátos: 16 főt tudunk fogadni. Ha érdekel téged akkor itt alább, a bizniszvitaminos jegyvásárlás befejezése előtt lesz egy olyan opció, hogy Jönnék a délutáni workshopra is. Ha ezt kipipálod, akkor megjelenik egy szöveges ablak >> oda kérjük, hogy írd be, miért érdekelne téged a foglalkozás!? Ez egy mini motivációs levél, ez alapján juthatsz be a 16 fős csoportba 🙂 A workshopra a vendégünk vagy!

Mivel a foglalkozás idején vízzel, kávéval és finom ebéddel vendégelnénk meg téged – utóbbit a Schwarz Bisztró szállítja majd – ezért mégiscsak lesz anyagi vonzata a workshopnak: 50 lejt kell ezért fizetned. Majd a helyszínen.

Hogy miről szól a workshop?

Az 5 órás foglalkozásnak az érzelmi intelligencia és pénzügyi intelligencia lesz a fő témája.

Az utóbbi években egyre több tudományos kutatás vizsgálta az érzelmi intelligencia (EQ) szerepét a vezetés eredményességében. Talán ez annyira nem is meglepő tény, az már viszont érdekesebb, hogy ezek a nemek közötti különbségekre is kiterjednek: és bizony akad jónéhány terület, ahol magasabb értékek mutatkoztak a női vezetők esetében. Melyek ezek az EQ kompetenciák, és vajon tudatában vannak-e ezeknek az erősségeknek a női vezetők? És ha igen, akkor alkalmazzák is őket?

Ahogy említettük, a workshopon a pénzügyek, a pénz kezelése is szóba kerül: trénereink az érzelmi intelligencia mellett a pénzügyi intelligenciával is foglalkoznak. Utóbbi bizony – ha őszinték akarunk lenni magunkkal – finoman fogalmazva is fejlesztendő.
És persze az is tény, hogy társadalmi szokásaink, kulturális sajátosságaink miatt nálunk a nők eleve nehezített pályán indulnak legyen szó a családi kassza kezeléséről vagy nagyobb pénzügyi befektetésekről. Ez tipikusan férfiak uralta terület. De a nők egyébként hogy állnak egyébként a mentális könyveléssel? Ez majd kiderül március 7-én 🙂