fbpx

VÉRADÁS aZ INKUBÁTORHÁZBAN

Ments életet!

Update // 2021. július 28. – Lezártuk a jelentkezést a véradó akciónkra. Július végéig 60-an ember jelentkezett arra az önkéntes véradó akcióra, amit  augusztus 12-én az inkubátorházban szervezünk meg.

_________

Mert vérből sosem elég

Legutóbb 2020 februárjában sikerült véradó akciót szervezni az inkubátorházban. Ami akkor történt, az a legmerészebb elképzeléseinket is felülmúlta: a konferenciatermünkben 58-an adtak vért. Ráadásul ebből 45-en először. Az a pénteki nap nemcsak nekünk maradt emlékezetes, hanem szakmai partnerünknek, a Hargita Megyei Vérközpont munkatársainak is.

Ezért nem volt kérdés, hogy amint a körülmények engedik, ismét véradó akciót szervezünk. És akkor íme az új időpont: 2021. augusztus 12., csütörtök.

Ebben az időszakban egyébként rendszerint csökken a vérdonorok száma, de a koronavírus-járvány miatt még a szokásosnál is kevesebben adnak vért. Emiatt mindenhol jelentős hiány van, miközben a kórházak vérszükséglete nem csökkent. Sőt.

Adj vért - így mindenki jól járhat!

Szokták mondani, hogy aki vért ad, az mások életét menti meg. Épp ezért a saját vérüket adományozók minden tisztelet megérdemelnek! De a véradás a saját egészségünkre is jótékony hatással van. Íme hogyan:
1. Csökken a szívroham kockázata
2. Csökken a rák kockázata
3. Ingyenes egészségügyi ellenőrzés
4. Kalóriaégetés
5. Boldogság-tudat

Boldogság-tudat? :)) Igen, a véradás hatással van a mentális egészségünkre is. Hisz az a tudat, hogy segítettünk valaki életét megmenteni, egy kicsit jobbá tehetjük a világot. És legyünk őszinték, mindenki szeretne egy kicsit jobb ember lenni. Légy jó ember!

Hol és milyen körülmények között lesz a véradás?

A szakmai hátteret ezúttal is a megyei vérközpont munkatársai biztosítják – ha tavaly voltál nálunk, akkor tudod, hogy milyen lelkesen, odaadón és profin vizsgáltak, kérdeztek, válaszoltak. És persze maximális hozzáértéssel vették a vérünket.

A véradási akciót augusztus 12-én szervezzük meg az inkubátorház konferenciatermében.

Mire számíthatsz?