Megtalálni azt, ami egyedi és csak a miénk, amiért megéri akár turistaként, akár vállalkozóként, de legfőképpen városlakóként Székelyudvarhelyet választani – ez a célja a HBC és az RMKT helyi szervezete által rendezett eseménynek. Szeretnénk megtalálni azt a pozíciót, ahol Székelyudvarhelynek helye van Erdélyben, Romániában és a világban.

Ki ne szeretné, ha települése vonzóbb lenne a turisták számára?

Ha növekedne a befektetők, vállalkozások száma és így az adóbevételek? Ha népszerűbbé válnának a településen termesztett és gyártott termékek? Ha szívesen költöznének ide máshonnan, dolgoznának, tanulnának a településen? De legfőképp: ha a helyiek, a városban élők elégedettebbek lennének, büszkébbek városukra, erősödne az identitásuk? Ami mindezt szolgálhatja, az a városmárkázás, településmárkázás.

Ez nem egy frappáns szlogenről, egy pofás logóról és még csak nem is egy reklámkampányról szól. Hanem arról, hogy a település stratégiai fókuszt kap, aminek segítségével helytállhat a növekvő versenyben.

Biztosak vagyunk abban, hogy mindannyiunknak vannak ötletei, hogy hogyan lehetne jobbá, szebbé, mássá tenni városunkat, ezen ötletek segítségével helyezhetjük fel a térkép valamelyik helyére városunkat. Szombaton tehát egy félnapos közös kalandra hívunk, ahol közösen kitalálhatjuk azt, hogy miben vagyunk mi másak / többek, mint a többi közösség a régióban.

Tarts velünk!
Az esemény tervezett programja

1100-1105Köszöntő
1105-1235dr. Kádár Magor: Városmárkázás és regionális marketing
1235-1300Kávészünet és állófogadás
1300-143020 darab, 3 perces pitch (dr. Kádár Magor moderálásával)
1430-1600Beszélgetés, konklúzió levonása