fbpx

Bizniszvitamin:
Kávépiac Romániában
– előtérben a minőség?!

A kávépiac Romániában óriási változásokon ment keresztül az utóbbi években. Ennek oka az a tendencia, ami a világból gyűrűzött be hozzánk, és némileg megváltoztatta az emberek kávézási szokásait. Az, hogy reggel megisszuk az ébredéshez szükséges koffein adagunkat, vagy az étkezéseket is kávéval zárjuk, azért a kávmostanra a társasági érintkezés alapvető eszköze is lett.

A kávézás forradalma Székelyföldre is beköszöntött, ami leginkább a gyorsan elterjedő speciality kávézóknak köszönhető. De még van hova fejlődnünk ezen a területen is. Akár a háztartásokról, akár a vendéglátóhelyekről beszélünk, az egyértelműsíthető, hogy a trendek a minőség felé hajlanak.

Most már nemcsak az a kérdés, amikor kávét fogyasztunk vagy vásárolunk, hogy mennyibe kerül, hanem már sokan a kávék minőségére, fajtájára, pörkölési módjára is odafigyelnek, és ezek alapján döntenek.

Hogyan látják ezeket a trendeket a kávépiac szereplői nagyoktól a kicsikig? Elmondják ők a júniusi Bizniszvitaminon, amelynek fókuszában a gazdasági oldal mellett a kávé és a kávéfogyasztás áll.

Meghívott előadóink a kávépiac különböző területeinek képviselői:
Csete Zoltán – a BIBAS Group CEO-ja, a BIBAS a Segafredo Zanetti termékek kizárólagos romániai képviselője
Zsigmond István – a marosvásárhelyi 112 Coffee&Co alapítója és társtulajdonosa, a Transylvanian Barista Academy alapítója
Kovács Ferenc – vállalkozó, a Bulgakov és a Rhédey Café vezetője.