Nagy dolog. Ettől most olcsóbb lesz a kenyér? – biztos hallottál már így fanyalogni valakit egy focimeccs után. Mondjuk például a Magyarország–Horvátország 2019-es Európa-bajnoki selejtezője után, amikor 2–1-re vertük az egy évvel korábban világbajnoki döntőt játszó horvátokat. Olyan nagy sikerek azóta sem voltak, de azért a mostani magyar-német EB meccs sem volt kutya 🙂

Igen, a sportesemények elsődleges célja a sportágak professzionális bemutatkozása, a tömegsportok népszerűsítése és a fair play előmozdítása. Emellett azonban a sportrendezvények, vetélkedők, országos vagy világversenyek óhatatlanul felemelnek sportolókat, edzőket, klubokat, egyes esetben nemzeteket kötünk az egyes sportágakhoz. De amellett rányomják a bélyegüket a településre, országokra, ahol a sporttornákra sor kerül.

Verseny van az európai- és világbajnokság vagy éppen az olimpiák szervezési jogaiért, hiszen nem csak gazdasági hatása, hanem jelentős megmutatkozási lehetőség a világ fele. Márkázhatók térségek, országok, nemzetek, amelynek hosszú távú hatásai már a nemzetépítési stratégiák részei. A településmarketing egyébként viszonylag új szakterület, a marketing és a turizmus határmezsgyéjén. Mifelénk a régió arculata és annak promóciója csak akkor bukkan fel (mintegy járulékosan), ha valaki helyi-, vagy megyei turizmus-fejlesztésbe fog.

Te hallottál már településmarketingről? Vajon olcsóbb lesz-e a kenyér? Vagy nem lesz olcsóbb, de gazdaságilag nekünk is megéri fektetni a településmarketingbe? Akár a sport révén (is)!?

Rendhagyó időpontban szervezünk Bizniszvitamint július 7-én: szerdán 20 órakor dr. Kádár Magor kommunikációs szakember, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) egyetemi docense lesz a vendégünk.

Az eseményre a Schwarz Bisztró hozza a vacsorát, a 6 fogásos vacsorában ezt kóstolhatjuk meg:

Kacsamelles maki (gyömbér, wasabi benne, kacsamell szójában áthúzva) – 50g

Grillzöldség saláta, érlelt sajt – 75g

Mini bárány kebab, wrap – 75g

Baba ganoush, lepénykenyér – 50g

Érlelt sonkás falatka, brie – 50g

Mini répatorta – 75g

+ 1 fröccs vagy limonádé

Az esti eseményre a helyszínen tudsz jegyet vásárolni 49 lejért. Mindenképp arra kérünk, regisztrálj előtte EZEN a linken.

Az előadás után lehetőséget biztosítunk sör- és borvásárlásra. És ha kedved, erőd van akkor együtt megnézhetjük az EB második elődöntőjét is.