Egy intézmény, egy vállalat, egy üzlet sikere, vagy bukása elsősorban a vezetésen múlik. A sikeres vezető tudatában szokott lenni annak, hogy a mai világban a kommunikáció legalább annyira fontos a cégének, intézményének életében, mint a kiváló szervezettség, a profizmus és a kimagasló teljesítmény. Meghívott előadónk, Ember Attila szerint a jó kommunikáció nélkül az utóbbiak önmagukban nem elegendőek a sikerhez.

A kommunikációs tanácsadó szerint egy dolgozó munkahelyet szokott választani, de főnököt hagy el, valamint egy ügyfél terméket, szolgáltatást szokott választani, de üzletet, céget hagy el, ha elégedetlen.

A kommunikációval akarva-akaratlanul mindig megvilágítunk valamit, amire fel akarjuk hívni a figyelmet, amit értékesíteni szeretnénk.

Fontos, hogy a kommunikációnk során hogyan bánunk a fényforrással, mert fordíthatjuk úgy is a »reflektorunkat«, hogy az előttünk álló utat világítsa meg. Hogy ne vakon botladozzunk az előttünk álló kihívások labirintusában és fordíthatjuk úgy is a kommunikációs reflektorunkat, hogy önmagunkra irányítjuk a fényeket. De akkor a reflektor megvakít és képtelenek leszünk bármit is meglátni abból, ami körülöttünk zajlik, vagy előrelátható.” – állítja Ember Attila.