fbpx

Avagy miért játszmázunk saját magunkkal?

Bizniszvitamin: Biznisz-manipulativity

UPDATE: az augusztus 12-i Bizniszvitaminra minden hely betelt. Várunk a következő alkalommal!

Augusztus közepén ismét Bizniszvitamint szervezünk. Mi lesz a téma?

A kutatások egyre inkább afelé hajlanak, hogy a néhány éve még istenített hagyományos intelligencia csak minimálisan befolyásolja, ki mennyire lesz sikeres. A siker sokkal inkább más tényezőkre vezethető vissza, melyek közül az egyik legjelentősebbnek az érzelmi intelligencia tűnik.
Vállalkozóként, vezetőként, akarva – akaratlanul folyamatos hatalmi játszmák részesei vagyunk, a kimenetel pedig nyereség vagy veszteség formájában jelenik meg életünkben.

A manipuláció kifejezetten az érzelmekre próbál hatni. Észrevétlenül a saját elképzeléseinket próbáljuk ráhúzni a másikra, hogy úgy lássa a világot, ahogy mi. Az autoriter vezető esetében például hízelkedéssel is sikert lehet érni, ha a manipulatív utat választjuk.

  • Miért árazzuk alul magunkat, amikor valójában értéket teremtettünk?
  • Hogyan válunk „jótékonysági nagyköveté“, miközben a vásárló be sem próbálkozik az alkudozással?
  • Mi húzódik meg annak a jelenségnek a hátterében, amikor bár alkottunk valami igazán nagyot, mégsem „vagyunk hajlandóak” értékesíteni azt a piacon?
  • Hogyan juttatjuk magunkat a sereghajtó helyzetébe, amikor valójában utcahossznyi előnnyel indulhattunk volna a vetélytársainkkal szemben?

Előadóink, Surányi Zoltán tréner és tanácsadó, valamint Miklós Csongor pszichológus és fotográfus szerint a jelenség mögött nem az üzleti érzékünk hiányossága áll, ezért azt mondják, hogy ezen gyengeségeink nem fejleszthetőek sem üzleti tréningekkel, sem jól bevált marketing tippekkel. De akkor mi lehet a megoldás?

A szerdai Bizniszvitaminon választ kaphatsz ezekre a kérdésekre.

📍 Helyszín: a Harghita Business Center nyitott, de fedett első beugrója, ahol a max. 50 résztvevő a hatályos jogszabályoknak megfelelő távolságra fog ülni egymástól.

Óvintézkedések: érkezéskor mindenkinek megmérjük a hőmérsékletét, majd négyes asztalokhoz ültetjük le az embereket. A helyszín fel van szerelve fertőtlenítőszerekkel, az asztalok a jogszabályok által előírt távolságra lesznek egymástól.

Kérjük, ha a betegség legapróbb jelét is érzed magadon, maradj otthon!