Frissítés – 2022.07.18: erre az eseményre minden hely betelt.
Élőben viszont közvetítjük a Facebook oldalunkon >> https://www.facebook.com/harghitabusinesscenter

Az adóügyi módosítások kifejezés hallatán a legtöbb vállalkozót és munkavállalót kirázza a hideg. Mert – valljuk be – az ilyen jellegű változásokat ugyan a jól hangzó bevételnövelés, hatékonyság növelése, adócsalás visszaszorítása címkékbe igyekeznek becsomagolni a bukaresti “fejesek”, azért ez általában olyan módosításokat jelent, amik a vállalkozóknak nem kis fejtörést okoznak. De legalábbis alaposan felforgatják a cégek létezését.

A vállalkozásokra pontosan ez vár a következő időszakban, miután a kormány pénteki ülésén jóváhagyta az adóügyi módosításokról szóló jogszabálytervezetet.

Az új szabályok teljesen felforgatják a legnépszerűbb romániai entitások, a mikrovállalkozások életét. De nem csak számukra következnek változások, hiszen a HoReCa-szektor (éttermek, catering- és szállodai szolgáltatások) képviselői is újdonságokkal néznek szembe. A részmunkaidősök adóztatása pedig szintén változik.

De pontosan hogyan?

Az új intézkedések egy része már jövő hónap elején életbe lép, így a cégeknek nem árt minél előbb felkészülniük arra, ami rájuk vár. Mi pedig segítünk ebben. Pontosabban a kedden, július 19-én sorra kerülő Bizniszvitaminunk szakmai meghívottja fog ebben segíteni.

Szilágyi István közgazdász, egyetemi oktató, adószakértő, a nagysikerű sziszi.ro Facebook-oldal tulajdonosa, Székelyudvarhely volt gazdasági igazgatója elmagyarázza, pontosan milyen változások következnek, ezek hogyan hatnak az egyes ágazatokra, és mire érdemes mindenképpen odafigyelniük a vállalkozóknak.

A Bizniszvitamin kizárólagos támogatója 2022-ben a Color Metal.