Lezárult a HBC első pályázati kiírása: kiállítás, vásár, esetleg konferenciára költségeit pályáztad meg nálunk? Esetleg csak játszadoztál a gondolattal, hogy pályázz, de gondoltad másra hagyod a bozótvágó kést és a tapasztalatokat összeszedve a következő ciklusban jelentkezel? Ők nem vártak, és nyertek:

/  Exliteron S.R.L. – 85 pont
/  Overhead Software Solutions S.R.L. – 85 pont
/  Explorer Consulting S.R.L. – 78 pont
/  Simo’s Dental Limited S.R.L. – 78 pont
/  Favolart S.R. L – 77 pont
/  Veimtech Instal Projects S.R.L. – 77 pont
/  Lemncut Solutions S.R.L. – 75 pont
/  Smiledesigncenter S.R.L. – 75 pont
/  Simó Ibolya P.F.A – 73 pont
/  Passive House Studio S.R.L – 70 pont
/  Burpee Bod Gym S.R.L. – 67 pont

A nyertesek között van olyan cég, aki virtuális valóságot megjelenítő terméket készül piacra dobni Japánba, egyedülálló kalandpark szoftvert fejlesztő vállalkozás, de filmbemutatókra és nemzetközi filmfesztiválon résztvevő termék is gazdagítja a palettát.

Bukaresttől Tokióig, Balin keresztül mindenhol népszerűsítik a Hargita megyében készült, székely vállalkozásban fogant ötleteket, termékeket, szolgáltatásokat.

Formai hiányosság és/vagy pontozási alulmaradás miatt sajnos ki kellett zárnunk jelentkezőket, de mindenkit arra biztatunk, hogy tanuljon a helyzetből és jövőre ismét próbálja meg. Főleg, hogy működtetőink jövőre nagyobb összegek szétosztsát ígérik.

Fellebbezési időszak: a pályázatok eredményének meghirdetésétől számított öt (5) nap.

Egy kis ízelítő a színes pályázói körről:

  • a legtöbb pályázó Székelyudvarhelyen kívüli székhellyel rendelkezik, míg a HBC lakói és a Székelyudvarhelyen bejegyzett cégek aránya egyforma.
  • a felhívásra leginkább kettő – öt év közötti vállalkozások figyeltek fel és küldték be projektjeiket. Kezdő vállalkozásokból elenyésző volt ebben a pályázati ciklusban, majdnem 40%-al többen pályáztak öt év fölötti cégek, pedig ők, a pontozórácsnak megfelelően,  eleve kevesebb ponttal indultak. Örvendünk, hogy ezen cégek képviselői sem tántorodtak el a kihívástól.
  • ami külön öröm számunkra, hogy a legtöbben külföldi eseményeket, kiállításokat vagy vásárokat céloztak meg. Reméljük, hogy magasabb hozzáadott értékkel és jelentős kapcsolati tőkével térnek majd haza, nemcsak maguk, de a közösségük javát szolgálva.