Te hogy mozgatod
meg magad?

Az építkezésen dolgozókhoz képest szinte paradicsomi körülmények között végezzük a munkánkat, de ki gondolná, hogy a kényelmes irodai munka veszélyes? 🤔 A melóban sokszor kevesebbet mozgunk, mint egy cserépbe ültetett növény. Az irodai munkával hetente minimum 37-38 órát csücsülünk a fenekünkön.

Te is így vagy ezzel? Akkor van egy rossz hírünk: épp most ülöd halálba magad. Mert a folyamatos ülés nemcsak a hátadat és a gerincedet teszi tönkre, hanem tényleg megrövidíti az életed: cukorbetegség, elhízás, szív- és érrendszeri megbetegedések – nagyjából ezeket tudod összeszedni napi 8-9 órányi üldögéléssel.

Nem az apokalipszist akarjuk megidézni, és az irodai munkát kárhoztatni, csak arra akarjuk felhívni a figyelmed február végi konferenciánkkal, hogy vigyázz magadra!

Átlagosan nyolc órát, heti öt napot töltünk a munkahelyünkön – szinte többet, mint otthon a családunkkal.
Ezért nem mindegy, hogy milyen körülmények között dolgozunk!

Eszel te rendesen?

Ha már rádöbbentél arra, hogy mennyit vagy melóban, és az üldögélést is kellőképpen démonizáltuk, akkor gondolj csak bele egy kicsit, hogy mit és mennyit eszel a munkában? Ami a napi megbeszélések, szorító határidők és megválaszolatlan e-mailek mellett sokszor lényegtelennek tűnik.

A munkahelyi kaját legtöbbször költséghatékonyan és főleg gyorsan szeretnénk lerendezni. Persze igyekszünk egészségesen élni, válogatott alapanyagokból pakolunk magunknak, de ne legyünk naivak: az első nem pakoláskor azt fogjuk enni, amihez könnyen és gyorsan hozzájutunk.

Ilyenkor a „csak egy kis üzemanyag kell, amíg elvégzem a dolgom, majd otthon eszek rendesen, és pakolok holnapra” típusú gondolatokkal nyugtatjuk magunkat.

Helyesen ülsz? Egészségesen étkezel? Akkor más miatt szorongsz!?

Ott a finom és egészséges kaja a táskádban, a liter vizet kikészítetted, helyesen ülsz a székben, de mégis nyugtalan vagy. Ismerős a helyzet? Akkor valószínűleg határidős munkád van!

Őseinknek a hirtelen stressz azért volt jó, mert túlélték a váratlan helyzeteket, de mi jó dolgunkban azért vagyunk stresszesek, mert nem tudjuk rendesen beosztani az időnket, vagy éppen nem tudjuk kezelni a ránk bízott munkát. Egy ideig tologatjuk a dolgot, de az állandó meneküléssel nemhogy lezárni nem tudod a feladatot, hanem lassan nagyon messzire távolodsz attól az embertől, aki amúgy lenni szeretnél.

Mint munkaadóként, mint munkavállalóként sokat tehetünk azért, hogy a minket érő stresszt barátunkká, erőforrássá tegyük, ne pedig legyőzhetetlen ellenségünkké váljon. Nem mi mondjuk, hanem meghívott előadóink, akik nagyon is elismert szakemberek a területen.

Miről szól a konferenciánk?

Azért szervezzük meg ezt a minikonferenciát, mert úgy gondoljuk, a munkahelyi jóllét divatos kifejezésnek tűnik, és sokszor azt hisszük, csak az olyan újhullámos, Z generációs vállalatok számára elérhető, mint a Google vagy a Facebook. Azonban szerintünk ez nem így van, és minden munkáltatónak érdemes lenne erre akár befektetésként is gondolni: egyrészt növelheti a kollégákban a megbecsültség érzését, ami már rövidtávon is a hatékonyságot jelenti.

Miért éri meg a vállalkozónak foglalkozni a témával?

- saját egészséged megőrzése érdekében
- munkatársaid egészségének megőrzése érdekében: a betegszabadsággal járó papírmunkát félretéve, mekkora veszteséget okoz egy magát nem egészségesnek érző munkatárs?

Az egészséges munkahely nem egy projekt, nem egy bevezetendő termék, hanem életforma – munkahelyi kultúrává kell átalakulnia. Ez a cél. Konferenciánk ezen az úton segít elindulni, vagy ha már elindultál, ad további kapaszkodókat, támpontokat az egészségtudatos munkahely szellemiségének kialakításához és megtartásához.

Itt lesz velünk ismét dr. Zacher Gábor, de meghívottaink között van dr. Csókay András idegsebész (aki tavaly 33 órás maratoni műtéttel választotta szét a bangladesi sziámi ikreket), Virlics Katalin táplálkozási szakértő és dr. Antalka Ágota pszichopedagógus is.

A konferencia előtti napon véradási akciót szervezünk az inkubátorházban. Mi mind ott leszünk, ami annak fényében nagy dolog, hogy van olyan ember a csapatban, aki eddig nem adott vért 💉

Ha te szoktál vért adni, akkor neked nem nagy dolog :D s ráadásul vendégül látunk! Igen, a szó szoros és átvitt értelmében is. A véradási akciót az inkubátorház konferenciatermében szervezzük meg, ahol reggelivel, gyümölcsökkel, folyadékkal várunk. Ha elájulsz, akkor pátyolgatunk is kicsit :D

Vendégünk vagy ugyanakkor a szombati konferenciára is. Nekünk ennyit megér! Reméljük, neked is :)

Előadások

Workshopok

A konferencia workshopjain megmutatjuk, hogy:

Hogyan ments emberéletet

Minden oké az egészségeddel?

Hogyan mozgasd át magad a székedben!?

Milyen egy "rendes" edzés!?

2020. február 29., szombat

Elsősegély workshop (max. 35 fő) // BETELTEK A HELYEK

Helyszín: Harghita Business Center konferenciaterem

Egészségügyi állapotfelmérés (max. 25 fő) // BETELTEK A HELYEK

Helyszín: Vitality Klinika

Stretching – Nyújtás az irodában – 40 perces workshop, irodai öltözetben (max. 20 fő)
// BETELTEK A HELYEK

Helyszín: Harghita Business Center tárgyaló

Crossfit edzés Nagy Sándorral (max. 20 fő) // BETELTEK A HELYEK

Helyszín: CrossFit edzőterem (a CEC mellett)

* a workshopokra jelentkezési sorrendben, a helyek beteltéig lehet regisztrálni.

Csomagok

Adom a vérem

Önkéntes véradás

Szívesen adnék vért. Tudom, hogy valakinek jól jön majd.

Vendégünk vagy a szombati konferenciára. Ha átkattintasz, akkor a Google Formon workshopot is választhatsz.

Megjegyzés:
* a workshopokra előregisztráció szükséges: 1 fő 1 eseményre regisztrálhat.

* Fizetni bankkártyával tudsz a EuPlătesc.ro rendszerén, mi pedig küldjük a számlát a megadott e-mail címedre.

* A vásárlás befejezésénél tudod majd kiválasztani, hogy melyik workshopra regisztrálsz.

X