Kényszerszabadság:
típusnyomtatvány vállalkozóknak

A munkaügyi minisztérium közzétette azokat a formanyomtatványokat, amelyekkel a vállalkozók április 1-től kérvényezhetik az államtól, hogy a kényszerszabadságra küldött kollégákat a bérük 75 százalékával támogassa a szükségállapot ideje alatt.

Milyen papírok kellenek? Az érintett vállalkozóknak 3 dolgot kell elküldeni a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökségekhez:
– a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak NÉVJEGYZÉKÉT;
– egy KÉRÉST;
– és egy FELELŐSSÉGVÁLLALÁSI NYILATKOZATOT.

Jó ha tudod: az igényléseket április 15-ig várják ERRE az email címre (ajofm@hr.anofm.ro).

Az állam egyébként a papírok elküldésétől számított 15 napon belül utalja a beígért pénzt, amit a munkaadónak 3 napon belül kötelezően ki kell fizetni. Az adókat és más járulékokat következő hónap 24-ig kell befizetni.

A támogatás 2020. május 1-től újból igényelhető, ami az április 1-14. közötti időszakra vonatkozik (egyelőre eddig rendeltek el szükségállapotot, ha ez hosszabbodik, akkor a kényszerszabadság kifizetése is automatikusan hosszabbodik).

Ha maradt volna még kérdésed, esetleg kíváncsi vagy, hogy a papírjaid célba értek? Csöngess ezen a számon: 0266-313 423.

Kényszerszabadság:
típusnyomtatvány egyéni vállalkozóknak

A munkaügyi minisztérium közzétette azokat a formanyomtatványokat, amelyekkel a családi és egyéni vállalkozók, a szerzői jogi szerződéssel dolgozók, a szabadúszók, a sportolók április 1-től kérvényezhetik az államtól, hogy a szükségállapot ideje alatt támogassa őket a bevételük 75 százalékával (max. bruttó 4072 lej).

Milyen papírok kellenek? Minden egyéni vállalkozásnak más és más, de ami hasonló: az érintettektől 3 dolgot biztosan kérnek. Ezeket a dokumentumokat kell elküldeni a megyei szociális és kifizetési ügynökséghez:
– egy KÉRÉST;
– egy FELELŐSSÉGVÁLLALÁSI NYILATKOZATOT;
– és egy személyi másolatot.
+ a legtöbb esetben bejön még egy számlakivonat is (extras de cont).

DE az a legbiztosabb, ha IDE kattintasz, mert ez a link átvisz az ügynökség honlapjára, ahol jól láthatóan elválasztják az egyéni vállalkozások típusait, és a minták is letölthetők innen.

Jó ha tudod:

az igényléseket április 10-ig várják erre az email címre: plati.covid.hr@mmanpis.ro

Az állam egyébként a papírok elküldésétől számított 10 napon belül utalja a beígért pénzt.

A támogatás 2020. május 1-től újból igényelhető, ami az április 1-14. közötti időszakra vonatkozik (egyelőre eddig rendeltek el szükségállapotot, ha ez hosszabbodik, akkor a kényszerszabadság kifizetése is automatikusan hosszabbodik).

Ha maradt még kérdésed, esetleg kíváncsi vagy, hogy a papírjaid célba értek? Csöngess meg ezek közül valamelyik számot: 0736-380 683, 0736-380 686, 0736- 380 687.