+4-0366–567 941 ferencz.szilvia@hbcenter.ro
A Nagy Táblára Az Iskolások, A Kicsire Az óvodás Korú Gyerekek Rajzolnak Majd.

Célba értek az adományok

Köszönjük a szellemi fogyatékkal élő gyermekek fejlesztő foglalkozásait végző Szent Ferenc Egyesület, valamint a Böjte Csaba testvér vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány nevében. Ők kapták azt az adományt, ami a decemberi Bizniszvitaminon gyűlt be: 3580 lejt.

A Szent Ferenc Egyesület által foglalkoztatott 14 gyereknek fejlesztő eszközöket, játékokat vásároltunk 1400 lejre. Az eszközöket az egyesület alapítóinak, Nagy Sándor és Katalin segítségével vásároltuk meg, hisz ők tudják a legjobban, mire van szükségük nap mint nap a gyermekek fejlesztéséhez.

A megmaradt 2180 lejt Csaba testvér ajánlására a Dévai Szent Ferenc Alapítvány máréfalvi foglalkoztatója kapta meg. A 14 éve épült Összefogás Házában jelenleg 21 hátrányos helyzetű általános iskolás gyermekkel foglalkozik iskolaidőben a ház vezetője Olosz Kató néni, és önkéntes segítője Pálfi Ildikó. Az I–VIII. osztályos gyerekek tanítás után mennek át a közösségi házba, ahol közösen étkeznek és tanulnak, de a besegítenek a ház körüli teendőkbe is.

 

X