Amikor két évvel ezelőtt, 2017 őszén beköltöztek az első vállalkozók, csak reménykedtünk abban, hogy vállalkozásaik úgy fejlődnek majd, hogy rövidtávon meglátszanak az eredmények.

Az 1. ábrán a vállalkozások 2017-es és 2018-as évét hasonlítjuk össze (jól látható különbséggel zártak), és kiemeltük az 5 legjobban teljesítő vállalkozást is.

A 2017-es esztendőben a bentlakó vállalkozók által megvalósított árbevétel 1.034.145 lej volt, ebből 344.200 lej volt a nyereség. Ezt a két számot egy év alatt ugyanezek a vállalkozások négyszeresére emelték. Közel 1 millió eurós árbevétel mellett 1.416.744 lej maradt a fiatal vállalkozóink zsebében.


1. ábra

Hiszünk abban, hogy Székelyföld gazdasági fellendülésének, a helyi emberek itthon maradásának a záloga az, hogy nagy növekedési potenciállal rendelkező, technológia-orientált induló vállalkozásokat, vállalkozókat toborozunk, és egyengetjük az útjukat az indulásnál. És utána is.

Érdeklődéssel, mondhatni izgalommal vártuk a 2018-as, hivatalos pénzügyi eredménykimutatásokat, és elkészítve az összehasonlítást a 2017-es évvel, elmondhatjuk, hogy nem csalódtunk. Kialakulóban van egy olyan fiatal vállalkozói közösség Udvarhelyszéken, mely magas hozzáadott értékű feladatokat végez el, melynek a növekedési potenciálja jelentős, és akik képesek arra, hogy jól képzett, rátermett és kreatív embereknek biztosítsanak egzisztenciát és motiváló, vonzó munkakörülményeket.

Büszkén mutatjuk be az eredményei(n)ket, és örvendünk, hogy ilyen vállalkozókkal dolgozhatunk együtt.

Megjegyzés: 2019. augusztusában 45 vállalkozással áll szerződésben a Harghita Business Center, ebből 2019. júniusában 42 vállalkozás volt partnerünk. Tizenegy olyan cégünk van, amely 2018-ban még nem volt megalapítva, így nem tudjuk az ő adataikkal kiegészíteni a statisztikát.


Best practice: A GuruLabs Kft. 2017-ben alakult, abban az esztendőben 79.672 lejes forgalom mellett 59.370 lej profitot értek el. Rá egy évre több mint tízszeres forgalom mellett közel hétszeresére emelkedett a nyeresége is a vállalkozásnak. Webfejlesztő műhelyről beszélünk, a 10 fős csapat tapasztalt tervezőkből, grafikusokból, fejlesztőkből és tanácsadó szakemberekből áll. Szemléletes a 2. ábra?!

2. ábra

 

Ebben a táblázatban találjátok összesítve az összes vállalkozás pénzügyi adatait: