Október elején indítjuk Future Makers képzésünket, amit középiskolás diákoknak, pontosabban 11-ikes diákoknak találtunk ki. A 36 órás önismeret alapú vállalkozói kompetenciafejlesztő képzést második alkalommal szervezzük meg. Miért nekik? És egyáltalán miről szól ez a képzés?

Ki vagy te? Mit akarsz elérni az életben? – szerencsés esetben már foglalkoztatják ezek a kérdések a 11-ikes fiatalokat. És szerintünk ezekkel a kérdésekkel foglalkozni kell, a válaszon meg természetesen dolgozni kell. Már most. Miért vállalkozás? Mert szerintünk a vállalkozói lét tanulható! És ha nem is lesz mindenkiből vállalkozó, de a vállalkozói gondolkodásmódot, a vállalkozói kompetenciákat fejleszteni kell. Hogy egyáltalán mi fán terem a vállalkozói kompetencia? Mi valahogy így foglalnánk össze: nyitottság, motiváció és a célok megvalósításához szükséges elszántság.

Erről szól, vagyis ezeknek a szkilleknek a fejlesztéséről szól a Future Makers címet kapó képzésünk, amiről minden Udvarhelyen tanuló 11-ikes diáknak beszélünk. Hogy miről szól? És mennyire jó? Azt majd elmondják a diákok, de addig is: https://uh.ro/kisertesbe-viszik-a-kozepiskolasokat

Szeptemberben több osztályközösségbe is ellátogattunk (voltak osztályközösségek, akik hozzánk jöttek el), és beszéltünk erről a lehetőségről. Minden bemutatónál hangsúlyozzuk, a vállalkozói készségeket ne a gazdasági tevékenységhez és az üzleti vállalkozás elindításához kapcsolják. Ennél többről szól ez a program.