A 2018-as és 2019-es évek statisztikái után nem volt kérdés számunkra, hogy ismét megmutatjuk, miként teljesítettek a nálunk és velünk dolgozó vállalkozások 2020-ban.

A tavalyi évből nem hiányoztak a buktatók és a kihívások. Mindannyiunk számára kiderült például, hogy a digitalizáció terén a székelyföldi kis- és közepes cégek lemaradása jelentős a nyugat-európai versenytársakhoz képest. A vállalkozások nagyjából fele még saját honlapot sem üzemeltet: éppen ez volt az indító szikrája a Honlapom a holnapom projektünknek. Amelynek az volt a célja, hogy az udvarhelyszéki, illetve Hargita megyei vállalkozók online jelenlétén és ismertségén javítsunk. A program révén egyébként összesen 150 olyan helyi, kis- és közepes vállalkozás juthatott „digitális névjegykártyához”, amely korábban nem rendelkezett saját honlappal.

Szóval kihívásból mindenkinek akadt bőven tavaly, ezért olvastuk figyelmmel és természetesen kíváncsian azt a táblázatot, amiben összesítettük a vállalkozások (egyébként nyilvános) pénzügyi adatait. Büszkeséggel tölt el, hogy a harmadik ilyen statisztikánkra ránézve több fiatal vállalkozásnál is meredek növekedéseket láthatunk.

Jó példa erre a 2019-ben bejegyzett Bestatics Design&Consulting Kft., amely az alapítás évéhez képest árbevételében 1432%-os növekedést ért el. A kétfős vállalkozás mostanra több kollégával is bővült.

Ugyancsak szép eredményt ért el az Infosic IT Kft., amely növelni tudta bevételeit a korábbi évhez képest: 168%-al. Pedig a fiataloknak 2019-ben sem volt szégyellnivalójuk az 581 615 lejes forgalommal, amit aztán 2020-ban 1 558 348 lejre növeltek.

A Gurulabs KFT. eredményeit minden évben kiemeljük, de most sem tudtunk szó nélkül elmenni a teljesítmény mellett. Tartani tudták a tavalyelőtti 146%-os növekedést, sőt ehhez képest 26%-al több bevételt ért el a vállalkozás 2020-ban.

Az inkubátorházban működő vállalkozások összárbevétele egyébként 2020-ban 33%-al nőtt az előző évhez képest. Ami természetesen a profitban is megmutatkozik: a HBC-ben működő 55 vállalkozás 55%-os növekedést ért el 2020-ban. Ezt a számmisztikát 🙂

Hagyunk téged elmerülni az adatokban, amit az mfinante.ro adatai alapján állítottunk össze.