Start-up+ – Civitas

Start-up+ – Civitas

11:00 – A Startup Plus pályázat keretein belül hirdette meg SPEED – Egy hatékony és fejlett gazdaságért címmel kiírását a Civitas Alapítvány: 40 ezer euró értékű vissza nem térítendő anyagi támogatást ítélhetnek meg egy jó üzleti tervnek. A projekt célja, hogy 36 vállalkozás jöjjön létre a közép-romániai fejlesztési régióban (Hargita, Kovászna, Brassó, Maros, Szeben és Fehér megye) , amelyeket 2020 decemberéig figyelemmel kísérnek és támogatnak.

A vissza nem térítendő, legtöbb 40 ezer eurós támogatást a pályázók vállalkozásaik létrehozására és alapszintű fejlesztésére kapják. A finanszírozást elnyerő cég létrehozói akár régi vállalkozók is lehetnek, de nem lehetnek többségi tulajdonosok egy vállalkozásban abban a pillanatban, amikor a programba beiratkoznak. Első lépésként a szervezők informálni kívánják az érdeklődőket a program kínálta lehetőségről: csoportos tájékoztatókat tartanak a már felsorolt megyékben. A tervek szerint ezeken a találkozókon legkevesebb 480 személy vesz részt, akik jelezhetik érdeklődésüket a projekt iránt.

Az első ilyen találkozó Székelyudvarhelyen a vállalkozói inkubátorházban lesz február 8-án, csütörtökön 11 órától (Harghita Business Center – II. Rákóczi Ferenc utca 84. szám).

A Civitas nem az egyetlen szervezet, amely a nemzeti projektben sikeresen pályázott, a közép régióban ugyanis támogatást oszthat a Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (ASIMCOV) is, amely a kiírásról Vállalkozó akarok lenni címmel tart tájékoztatót a székelyudvarhelyi inkubátorházban. Ennek időpontja: 2018. február 13., 13 óra.